Door het tonen van eenvoudig te begrijpen bewegingsdata, wordt een goed beeld verkregen van de bewegingsactiviteit van de speler. Deze informatie, die op verschillende manieren kan worden gepresenteerd, levert samen met de hartactiviteit een nauwkeurig beeld van zowel de trainingsintensiteit als de bijbehorende trainingsresponse op. Het real-time aspect stelt de trainer bovendien in staat de training naar eigen inzicht aan te passen. Door het toepassen van deze eenvoudig te begrijpen data, heeft de coach dus de mogelijkheid zijn spelers 100% voor te bereiden. Hierbij wordt het risico op onder- of overtraining aanzienlijk beperkt. Uiteindelijk vertaalt dit zich naar betere prestaties in het veld of de mogelijkheid om deze prestaties langer vol te houden. Daarnaast is het een krachtige tool die blessures helpt te voorkomen.

Het meten van acties

Het Inmotio Systeem levert dus data die er op zijn gericht om beweging van een speler zo goed mogelijk in kaart te brengen. Hierbij wordt nadrukkelijk rekening gehouden met de verschillende wensen en inzichten die bij de verschillende clubs of trainers leven. Zo is het Inmotio Systeem bijvoorbeeld als geen ander in staat om voetbalacties te meten. Zie hiervoor ook het artikel "Het meten van voetballen" van inspanningsfysioloog Raymond Verheijen. Deze voetbalacties kunnen door de gebruiker van te voren worden gedefinieerd, bijvoorbeeld in termen van snelheid en versnelling. Nadat deze definitie in het systeem is vastgelegd, worden de gewenste acties eenvoudig door de software gepresenteerd. Uiteraard kan er ook gebruik worden gemaak van de vele standaard definities die reeds in het Inmotio Systeem zijn opgenomen.

Voetbal fysiek

 

Testen

Het Inmotio Systeem is ook uitstekend geschikt voor het meten van sprint- en bewegelijkheidstesten. Spelers worden bij hun clubs regelmatig getest op diverse fysieke aspecten. Hiervoor worden verschillende testmethoden gebruikt, zoals sprinttesten of shuttle run testen etc. Met het Inmotio Systeem wordt de uitvoer van deze testen vereenvoudigd, wordt de data direct opgeslagen en worden er bovendien ook nog eens extra data opgeleverd.

Stopwatches en pen of papier worden overbodig. Spelers kunnen de testen gelijktijdig afwerken terwijl het Inmotio systeem alle gegevens registreert. Het resultaat:

  • Tot wel 75% tijdswinst
  • Geen geknoei met pen en formulieren
  • Veel meer waardevolle data: naast sprinttijden ook pieksnelheid
  • Alle data eenvoudig vastgelegd en te vergelijken met historische data
  • Resultaten direct beschikbaar op het veld
  • Meerdere spelers tegelijk gemeten

Twitter

LPM video